Hobotnica na zagorski način

Hec pa mora bit

Moderator: uredniki

Odgovori
Uporabniški avatar
Speedy
Ta glavn
Prispevkov: 3090
Pridružen: Ponedeljek 7.2.2005 8:05:32
Moja vozila: VW1200 1948 in VW1300 1965
Kraj: Podnart, ja tam k je povn Hroščov
Poveži:

Hobotnica na zagorski način

Odgovor Napisal/-a Speedy » Četrtek 26.2.2009 18:26:43

Sastojci:
- 1 malo prase (do 15 kg )
- 1 veća hobotnica (cca 2 kg )
- krumpir.

Priprema:
Dok se odojak vrti na ražnju, hobotnica se kuha s krumpirima u puno vode i posoljeno.
Kad je hobotnica gotova, a odojak pečen, izvade se krumpiri, voda prolije,
a hobotnica baci mačkama i pesima, da ne zezaju dok se jede.
Uz odojak servirati hladnu pivu ili gemišt.
LP Speedy
Luža pod hroščem, je švic od konjev!

Odgovori