Uravnavanje količine goriva!

Če imate probleme, napišite in vam bomo svetovali, če imate nasvete, jih povejte tudi drugim,.....

Moderator: uredniki

kuzma
Hroščarski vajenc

Uravnavanje količine goriva!

Odgovor Napisal/-a kuzma »

Evo spet jst in spet z istim problemom. V kabini mi hudo smrdi po bencinu (ampak samo, ko vklopim gretje - drugače ne). In ker se bli�a zima imam tri mo�nosti: al zmrznem (hro�č je namreč moje edino prevozno sredstvo), al se zadevam z bencinskimi hlapi in se eventuelno zadu�im (hlapov je tolk, da me takoj, ko vklopim gretje začnejo hudo pečt oči) al pa da najdem problem in to popravim. Sem upo�teval �e dane nasvete in sem pregledal vse cevi, ki imajo karkoli z bencinom (od tanka do motorja) pa �e une k nimajo nč z bencinom - pu�ča nikjer (tudi, ko avto alufa).

Moje skromno in (zaenkrat) popolnoma laično mnenje je, da je imam ali problem s timingom (da me�anica v motorju ne izgori popolno - iskra useka prezgodi in se zato voha bencin) ali pa, da je me�anica prebogata (se pravi je preveč bencina v v me�anici pri izgorevanju).

Zdej pa k mojmu vpra�anju. Kako lahko z vijaki na fergazerju (pravilno) uravnam količino bencina in zraka, ki gre v ma�ino? Oziroma ali to lahko dose�em na tak način al je treba fergazer vzet dol in ga spucat in pol na�timat (treba je povedat, da je bil spucan (nism ga jst ampak model k se na to spozna) pred cca 1 mescem)? Ali lahko moj problem povzroča cevčiča za vakuum iz fertjlerja v fergazer (gumijaste cevčice na koncu �elezne cevke so �e mal obrabljene)? Al morm prevert, da mi rotorček ne kre�e v prazno oziroma, da mi spusti iskrco ob pravem času - ko je bat najbolj stisnjen)?
Upam, da nism vse skp pome�u - se �e učim in se bom vrjetn ceu lajf!

Imam pa 1200 J l. 1976 - Solexov fergazer - un k ma uzadi mal večjo kvadratasto banjico!

Ful bi bil hvale�en za pomoč (to pomeni, da na srečanju častim per)! :D

THNX
Hrošča voziti, to me veseli!
Uporabniški avatar
Pero
Ata s harmonko
Kraj: Naklo

Odgovor Napisal/-a Pero »

Jaz ti lahko takole pomagam! Imel sem tudi problem, da ko sem zalaufal avto in uklopil gretje pa, da sem neki cajt vozu potem mi je pa začel smrdt v avtu (ampak ne po bencinu!) in me pečt oči. Vse sem pregledal tut grelne komore sem mislu da so fuč nazadnje pa sem ugotovu, da mi med vo�njo začne preveč filat akomulator in je začel akomulator oddajat kislinsko pekoče hlape in tist me je pekl. Če ma� slučajn to preveri nisem pa zihr.
Kar se pa tiče frgazarja za spucat, ti pa priporočam človeka iz �kofja Loke k cel �ivlene sam to dela pa na hro�čih je začel in ti ga spravi v NULO smiley20.gif pa �e kuru ti bo 6 l/100km! Jaz sem dal pucat na dveh hro�čih pa sem ful zadovoln, to se ti ful splača nardit v vsakem primeru! Če te zanima mi povej pa ti po�ljem naslov pa telefon, ga pokliče� se zmenta kdaj ga prpele� popoldan se bo� �e vozu!

Tolk zaenkrat, če pa bom �e kaj več zvedu in ti znal pomagat ti pa povem!

:) :) :) :)
Trenutno samo ljubitelj VW HROŠČ in TRANSPORTER T1 in T2 to-,

:wink: :wink: :P :P

LP Pero
Uporabniški avatar
smrco
Ornk hroščar, k skoz tle visi
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a smrco »

A lahko da� �e men cifro,k bi tut rabu enga da mi mal na�tela use te zadeve... Aja pa da nom glih nove teme odperov, bi kr kle upra�ov �e to: Moj hro�ček zadne čase ful ful kadi...to je kr tko naenkrat ratal zdele u enem mescu, pa sm mislu da je ole kej kriv, pa sm ga zamenov, pa je isto. Pol mi je pa en kolega mehanik reku, da če avto kadi da so ponavad tefloni fr ventilih zanič. A je to res? Kolko me stane Če jih zamenam? Kakr�ne koli info. dobrodo�le... :D
PlayBoy & PlayBug!!!
kuzma
Hroščarski vajenc

Pero - ful bi ti biu hvale�en za cifro od tega človeka (zanj sm �e sli�u in baje res hudo u�tima zadevo - fergiju pa lok sam korist). Hvala ti!

Speedy - ja komore so res bl u k.... Ful hvala za ponujeno pomoč, sam bi rt probu sam zamenat (sam tko se bom nauču kej, drgač nau nč iz mene, če bom �e naprej tok nesposobn me bo �e baba pustila, pa �la s pravim hro�čarjem - heheh :lol: ), če pa ne bo �lo bi se pa z veselem obrnu nate za pomoč - bova s Pe�kotom uletila (če bo meu �tromar čs). Sam povej mi plis kje naj kupm komore za zamenat.

U�ivite, pa hvala za pomoč!
kuzma
Hroščarski vajenc

Ej super si! Bom Pe�kotu reku, k on ve kje �ivi� pa če bo� meu ta vikend kej cajta (in ti bo seveda odgovarjal da uletiva) se vidmo.

U�ivej.
Uporabniški avatar
Klemen Klemen
Kokl (We deliver aicooled VW toys)
Kraj: Šmartno pod Šmarno goro (otherway in the land of aircooled dreams and imagination)

Odgovor Napisal/-a Klemen Klemen »

Speedy napisal/-a:Lahko v soboto dopoldne če ne bo de�ja :wink:
Bo, bo! :(
Uporabniški avatar
Pero
Ata s harmonko
Kraj: Naklo

Odgovor Napisal/-a Pero »

"Smrco" in "Kuzma" poslal sem vama na zasebna sporočila! Upam da vama pride prav. Naj zadeva �pila kot more! :lol: :lol: :lol: :lol:
Trenutno samo ljubitelj VW HROŠČ in TRANSPORTER T1 in T2 to-,

:wink: :wink: :P :P

LP Pero
Uporabniški avatar
smrco
Ornk hroščar, k skoz tle visi
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a smrco »

Hvala Pero, jest sm se nekak odlocu, da bom zdele cez zimo zamenu vse obrablene dele na masini, pa dihtnge zamenu, pol pa masino pelu enmu majstru, da mi use takele nastavitve nrdi, da bo tko k je treba, k to k je zdej nikamor ne pele. 1.2 pa 10l porabe ce ga sparam, pa se kadi k turk :D Hvala se enkrat...
PlayBoy & PlayBug!!!
kuzma
Hroščarski vajenc

Speedy! U soboto je dopoldne slabo kazal zato se nisva odločla jt na gorenjsko. Smo pa skp pogledal komore in so res luknjaste k �vicarski ser in bomo probal mal po�timat. Vseeno ful hvala za pomoč!
kuzma
Hroščarski vajenc

Evo smo po�timal!

Komore oziroma notranja cev je bila luknjasta in zato so mi v sve� zrak uhajali izpu�ni plini in to je smrdel in mi dra�l oči. Tko, da če ma �e kdo tak problem naj kr hitr poprav al pa nabau nove komore (k s tem se ni dobr zaj....).

In Kuzma se spet veselo vozi naprej.

Speedy �e enkrat hvala za nasvet. :P :P :wink:
Oddaj odgovor