Sicer nisem mehanik, ampak se sproti počasi učim (forumi, youtube), vendar bi za tole težavo vseeno potreboval mnenje starih mačkov

Avto je Hrošč 1300 44ps, vplinjač pict30-2, razdelilna kapa original z enojnim vakumom. Neoriginalna naj bi bila samo bencinska črpalka.
Simptomi:
Naenkrat se je pričelo z ugašanjem motorja v prostem teku dokler je bil le ta hladen. Naslednjič se je poleg tega tudi težko speljevalo (motor kot da ni imel moči), kasneje pa se je zgodilo, da je tudi ogret motor ugasnil v prostem teku in nekaj časa ni hotel vžgati nazaj. Po nekaj minutah in dolgem zaganjanju je s težavo vžgal, vendar je bilo potrebno dodajati plin, da ni ugasnil nazaj, motor je tudi cukal.
Ker sem sumil na predvžig sem očistil razdelilno kapo in kontakte, statično nastavil predvžig na 7,5 stopinje BTDC, vendar težava ostaja. Opazil sem, da pri hladnem motorju choke ni čisto vklopljen (na vrhu stopničk) ampak na predzadnji spodnji stopnički (kot da bi bil motor ogret). Sumim, da gre za slabo bimetal vzmet, ampak to naj bi se dalo nastaviti. Če ročno vklopom choke (zavrtim loputo za dovod zraka v vplinjaču) motor dvigne obrate in dela boljše, vendar še vedno ne dela tekoče ampak se malo trese, kot da bi se eden valj odklapljal. Tudi sliši se da tek ni enakomeren.
Če ne najdem vzroka bo verjetno potrebno narediti celoten servis (zamenjavo svečk, nastavitev ventilov, zamenjavo ali nastavitev platin, nastavitev predvžiga na stroboskop, nastavitev choke in šele potem če bo potrebno nastavitev vplinjača

Ima kdo kašen predlog ali idejo kaj lahko še prej preverim preden se lotim vsega?
V primeru, da bom moral vse na novo nastaviti pa prosim za info katere so prave nastavitve za ta motor:
- katere svečke? Razmik med elektrodami na svečki?
- kolikšna nastavitev ventilov pri tem motorju?
- pravilni razmik med platinami?
- je nastavitev predvžiga na 7,5 btdc ok?